088 525 4100

Ma-Vr 9 - 17 (lokaal tarief)
 088 525 4100 Ma - Vr 9-17.30 (lokaal tarief)
testheader.png

Zonnepanelen in Groningen

Zonnepanelen worden steeds populairder in Groningen. Met zonne-energie bespaar je gemakkelijk honderden euro's per jaar op je energierekening en wordt je minder afhankelijk van je energieleverancier en fossiele brandstoffen.

 

Via GreenHome vind je eenvoudig de beste installateur en deal

 • Vrijblijvende offertes van voorgeselecteerde installateurs 

 • Lees reviews over lokale installateurs 

 • Met de GreenHome installatie garantie voorkom je een beunhaas op je dak


>> Vraag offertes op voor zonnepanelen bij bedrijven in
Groningen.

Download het gratis ebook

En voorkom veelgemaakte fouten bij het aanschaffen van zonnepanelen.

paulfam.png

 

"We zaten al een tijdje na te denken over zonnepanelen, maar voelden er niks voor om heel Google af te struinen naar informatie. Met het zonnepanelen ebook krijg je in 1x vrijwel alle informatie die je nodig hebt. Handig om zo kennis over zonnepanelen op te doen, zonder dat het veel tijd kost"
Fam. van Soomeren, Groningen

 


Zonnepanelen in Groningen: handig om te weten

 

Btw-regeling 2018

De stad Groningen hoopt in 2018 minimaal 100.000 zonnepanelen op haar daken te hebben liggen. Hoewel Groningen dit jaar geen subsidieregeling heeft voor zonnepanelen, kan je nog wel gebruik maken van de landelijke btw-regeling. Na aanschaf van de zonnepanelen kan je de 21% btw op aanschaf en installatie terugvragen bij de Belastingdienst. Dit levert gemiddeld al snel zo'n €800 op bij een set van 10 panelen!

Lees meer over de btw teruggave

Compensatie NAM: Subsidie Waardervermeerdering

Eigenaren van een woning in het aardbevingsgebied kunnen een vergoeding van maximaal €4000 aanvragen bij de provincie voor energiebesparende maatregelen en/of het zelf opwekken van duurzame energie. Een voorwaarde is een door het CVW vastgestelde minimale aardbevingsschade van €1000 sinds 1 januari 2016. 

Lees meer over de Waardevermeerdering-subsidie


Waarom zonnepanelen op je dak plaatsen? 

Woningwaarde Icoon
Hogere woningwaarde
Wist je dat zonnepanelen niet alleen zorgen voor een lagere energierekening, maar ook voor een hogere woningwaarde?

 

Rendement Icoon
Aantrekkelijk rendement

Het financiele rendement van zonnepanelen is te vergelijken met een rente van 5-6% op je spaarrekening.

Mileuvriendelijk Icoon
Minder CO2 uitstoot

Met zonnepanelen wek je duurzaam je energie op. Dit zorgt voor een forse verlaging van je CO2 uitstoot.Vind betrouwbare installateurs bij jou in de buurt

Zonnepanelen koop je niet iedere week. De zonnepanelen liggen ruim 25 jaar op je dak. Voorkom dat je in zee gaat met een beunhaas met deze tips:

 1. Bekijk welke keurmerken een bedrijf heeft: bedrijven die in het bezit zijn van bijvoorbeeld het Zonnekeur keurmerk of de KvINL (voormalig SEI) erkenning hebben, zijn deskundig en hebben een theorie- en praktijktoets moeten afleggen. GreenHome Garantie Bedrijven hebben allemaal een dergelijk keurmerk. 

 2. Lees reviews: bekijk de ervaringen met een bepaald bedrijf van woningeigenaren zoals jij. Reviews zeggen natuurlijk niet alles maar, ze geven vaak wel een indicatie van de kwaliteit van het werk dat een bedrijf levert.

 3. Ga voor een bedrijf met de GreenHome Garantie: als er onverhoopt iets mis gaat bij de installatie van de zonnepanelen, dan baal je flink. Met de GreenHome Garantie voorkom je dit probleem: mocht er iets mis gaat, zorgen wij dat de klus alsnog netjes wordt afgerond door een (andere) betrouwbare vakspecialist.


Kom alles te weten over zonnepanelen

Ben je nog niet toe aan het opvragen van offertes en wil je eerst eens wat meer lezen over zonnepanelen? Download dan het gratis ebook met tips & tricks over zonnepanelen. In het ebook lees je o.a.:

  • Of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen
  • Welk type zonnepanelen er op de markt zijn
  • Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt
  • Wat zonnepanelen gemiddeld kosten en opleveren

Download het gratis ebook

En voorkom veelgemaakte fouten bij het aanschaffen van zonnepanelen.