088 525 4100

Ma-Vr 9 - 17 (lokaal tarief)
 088 525 4100 Ma - Vr 9-17.30 (lokaal tarief)
Zonnepanelen Amsterdam Header

Zonnepanelen in Amsterdam

Zonnepanelen worden steeds populairder in Amsterdam. Overweeg jij ook zonnepanelen te plaatsen op je woning?

 

Via GreenHome vind je eenvoudig de beste installateur en deal voor zonnepanelen in Amsterdam 

  • Vrijblijvende offertes van voorgeselecteerde installateurs 

  • Lees geverifieerde reviews over Amsterdamse zonnepanelen bedrijven

  • Met de GreenHome installatie garantie voorkom je een beunhaas op je dak

 

>> Vraag offertes op voor zonnepanelen bij bedrijven in Amsterdam.

Ontvang het gratis ebook

Voorkom veelgemaakte fouten bij het aanschaffen van zonnepanelen.

testimonial.png

 

"We zaten al een tijdje na te denken over zonnepanelen maar hadden geen zin heel Google af te struinen naar informatie. Met het zonnepanelen ebook krijg je in 1x vrijwel alle informatie die je nodig hebt. Handig om zo kennis over zonnepanelen op te doen, zonder dat het veel tijd kost"
K. Wagemakers, Amsterdam

 


Zonnepanelen kopen in Amsterdam: wat je moet weten

 

Subsidie op zonnepanelen Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft sinds 1 september 2017 de subsidie Amsterdam aardgasloos. Hiermee spoort zij woningeigenaren van de huidige woningvoorraad aan stappen te zetten richting aardgasvrij wonen. De subsidie bedraagt maximaal € 5.000,- voor het vervangen van verwarmen en koken op door duurzame alternatieven, en maximaal € 8.000,- voor een verbouwing naar Nul-Op-de-Meter, waarbij de elektriciteit ook duurzaam wordt opgewekt. Kijk voor de voorwaarden op www.amsterdam.nl/aardgasloos. 

 

Ook is er nog steeds de landelijke regeling voor het terugvragen van de BTW op zonnepanelen. Na het aanschaffen van de panelen kan je de 21% btw op aanschaf en installatie terugvragen bij de Belastingdienst. Dit levert gemiddeld zon €800 op bij een set van 10 panelen.

Lees meer over de BTW teruggave

Geen leges betalen bij vergunning zonnepanelen

Sinds 1 januari 2017 hoef je in Amsterdam geen leges te betalen als je een vergunning voor zonnepanelen aanvraagt. Deze regeling geldt tot eind 2018. 

Let op: in principe hoef je alleen een vergunning aan te vragen in Amsterdam als je woning een monument is of in een beschermd stads- of dorpsgezicht ligt. Je moet dan een omgevingsvergunning aanvragen.


Waarom zonnepanelen op je dak plaatsen? 

Woningwaarde Icoon
Hogere woningwaarde
Wist je dat zonnepanelen niet alleen zorgen voor een lagere energierekening maar ook de woningwaarde verhogen?

 

Rendement Icoon
Aantrekkelijk rendement

Het financiele rendement van zonnepanelen is te vergelijken met een rente van 5-6% op je spaarrekening.

Mileuvriendelijk Icoon
Minder CO2-uitstoot

Met zonnepanelen wek je duurzaam je energie op. Dit zorgt voor een forse verlaging van je CO2 uitstoot.Hoe vind je betrouwbare bedrijven voor zonnepanelen in Amsterdam?


Zonnepanelen koop je niet iedere week. Deze panelen liggen ruim 25 jaar op je dak. Voorkom dat je in zee gaat met een beunhaas met de volgende tips:

  1. Bekijk welke keurmerken een bedrijf heeft: Bedrijven die bijvoorbeeld het Zonnekeur keurmerk of de KvINL (voormalig SEI) erkenning hebben, zijn deskundig en hebben een theorie- en praktijktoets moeten doen. GreenHome Garantie Bedrijven hebben allemaal een dergelijk keurmerk. 

  2. Lees reviews: check de ervaringen van andere woningeigenaren met het betreffende bedrijf. Reviews zeggen natuurlijk niet alles, maar geven vaak wel een indicatie van hoe goed een bedrijf zijn werk doet.

  3. Kies een bedrijf met de GreenHome-garantie: als er iets mis gaat bij het installeren van de zonnepanelen dan baal je. Met de GreenHome Garantie voorkom je dit risico: mocht er iets mis gaan, zorgen wij ervoor dat de klus alsnog netjes wordt afgerond door een (andere) betrouwbare vakspecialist.


Nog aan het orienteren?

 

Ben je nog niet toe aan het opvragen van offertes en lees je liever eerst nog wat meer over zonnepanelen? Download dan het gratis ebook met tips & tricks over zonnepanelen. In het ebook lees je o.a.:

  • Aan welke voorwaarde je dak moet voldoen
  • Welk type zonnepanelen voor jouw woning geschikt zijn

  • Wat de gemiddelde kosten en opbrengsten van zonnepanelen zijn
  • Waarom zonnepanelen niet altijd de slimste investering zijn

Download het gratis ebook

Voorkom veelgemaakte fouten bij het aanschaffen van zonnepanelen.