GROEPSAANKOOP ZONNEPANELEN

BUURTTEAM DUURZAAM REMCOM

Samen profiteren van zonne-energie!

Deze actie is inmiddels gesloten. Als u interesse heeft in zonnepanelen, kunt een geschikt bedrijf zoeken op www.greenhome.nl/bedrijven, of direct contact opnemen met Zonnemarkt.

 

De wijkaankoop zonnepanelen wordt georganiseerd door buurtteam duurzaam RemCom in samenwerking met GreenHome en Zonnemarkt. Via deze actie kunt u als woningeigenaar voordelig zonnepanelen aanschaffen. Ervaar zelf de voordelen van deze groepsaankoop en meld u vrijblijvend aan. De voordelen van de groepsaankoop op een rij: 

check Scherpere prijs door groepsvoordeel
check  Betrouwbare vakspecialist 
check  Altijd een offerte op maat

Deze actie is inmiddels gesloten.

 

Waar bestaat het aanbod uit?

zonnepaneel_zwart

Een volledig verzorgde zonnepanelen installatie

check  Zonnepanelen

check  Omvormer

check  Optimizers

check  Montagemateriaal

check  Volledige aansluiting

check  Product- en installatiegarantie

group
In 2018 schreven ruim 5.800 wonineigenaren
zich in voor onze groepsaankopen!
reviewjop-01

star star star star 9 / 10

"Vakkundig en hoogopgeleid personeel die uitermate nauwkeurig werk hebben afgeleverd. Informatievoorziening in het voortraject was uitgebreid en nauwkeurig. Vakmensen met duidelijk kennis van zaken. Geeft vertrouwen! Deze groepsaankoop heeft mij over de streep getrokken.

 

Familie Ten Bos | Groepsaankoop Amstelveen

Zonnepanelen op uw dak in 4 stappen

megaphone
 
1. Inschrijven 
U kunt zich vanaf 16 april aanmelden via deze website.
calendar2
 
2. Woningopname

Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail en kunt u gemakkelijk online een woningopname inplannen.

clipboard3
 
3. Persoonlijke offerte

Na de woningopname ontvangt u een persoonlijke offerte van de installateur. U beslist zelf of u overgaat tot uitvoering. 

tools
 
4. Uitvoering

U plant samen met de installateur een dag waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd. Dit duurt gemiddeld 1 dag.

Zien we u ook op de bewonersavond?

U kunt alle informatie nalezen in de informatiebrochure hierboven. Heeft u toch nog vragen? Neemt u dan gerust contact op via vragen@greenhome.nl of 088 525 41 00.

calendar2 Informatieavond

16 april | 20:00 - 22:00 | NH Hotel Jan Tabak, Amersfoortsteweg 27, Bussum
Rob Voss Foto 05

Veelgestelde vragen

GreenHome is een online platform voor het verduurzamen van je woning. GreenHome werkt samen met ruim 50 gemeenten om woningeigenaren te helpen met verduurzamen van de woning. De groepsaankoop zonnepanelen wordt georganiseerd door GreenHome in samenwerking met de gemeente. Via deze actie kunt u als woningeigenaar slim en eenvoudig zonnepanelen aanschaffen.

Via deze website kunt u zich aanmelden voor de actie. U ontvangt van ons een e-mail met inschrijvingsbevestiging en een uitleg van hoe u een woningopname inplant. De installateur komt op het afgesproken moment vrijblijvend bij u thuis langs. Op basis van de woningopname en uw voorkeuren ontvangt u een persoonlijke offerte en beslist u of u tot aanschaf over gaat.

Ja, dat kan. Tijdens de bewonersavond kunt u al uw vragen stellen aan de organisatie en het bedrijf. Wij raden u daarom sterk aan om aanwezig te zijn. Mocht u toch niet kunnen komen, leest u dan in ieder geval het informatiepakket grondig door. Heeft u naar aanleiding daarvan vragen? Belt u ons dan gerust op 088 525 4100. We helpen u graag verder.

Installateurs uit de regio hebben een aanbod ingediend bij GreenHome. Onafhankelijke specialisten van GreenHome hebben deze beoordeeld aan de hand van een aantal criteria en het beste aanbod voor u geselecteerd. Dit is niet noodzakelijk het goedkoopste aanbod. Wij zoeken namelijk altijd naar een hoogwaardig aanbod met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Zonnepanelen werken het beste als ze richting het zuiden zijn geplaatst onder een hellingshoek van 36 graden. Desondanks krijgt u ongeveer hetzelfde rendement met een dak dat ruwweg tussen het zuidoosten en zuidwesten staat en een helling heeft van 20 – 60 graden. De opbrengst is dan nog steeds minimaal 90% in vergelijking met een zonnepaneel op het zuiden. Zonnepanelen kunnen zowel op platte als schuine daken geplaatst worden.

Gemiddeld genomen verdienen zonnepanelen zichzelf binnen 6-8 jaar terug. Aangezien zonnepanelen minimaal 25 jaar meegaan, profiteert u daarna nog ruim 15 jaar van gratis energie.

Er zijn op dit moment geen landelijke subsidies voor zonnepanelen. De reden hiervoor is dat zonnepanelen al een geruime ook zonder subsidies een aantrekkelijke investering zijn. U kunt nog wel de 21% BTW die u betaalt over de investering terugvragen bij de Belastingdienst. In dit artikel leest u hoe u dit doet. Daarnaast is er op dit moment een salderingsregeling voor eigenaren van zonnepanelen. Met deze regeling wordt de stroom die u zelf opwekt met uw zonnepanelen (en teruglevert aan het elektriciteitsnet) verrekend met de stroom die u afneemt van uw energieleverancier. Deze salderingsregeling zal echter worden aangepast. Wanneer dit precies gebeurt en wat er voor in de plaats komt is nog onduidelijk. De salderingregeling blijft in ieder geval bestaan in de huidige vorm tot 2021. Mogelijk wordt er na 2021 een terugleversubsidie geïntroduceerd. Dit is een vergoeding voor de stroom die aan het elektriciteitsnet is teruggeleverd. In dat scenario ontvangt u geld voor elke kWh die uw zonnepanelen opwekken en u niet zelf gebruikt maar terug levert aan het net.

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Deze moet worden omgezet naar wisselstroom die u uit het stopcontact haalt. De omvormer zet de gelijkstroom om naar bruikbare wisselstroom.

Deze omvormers bieden uitkomst in het geval van schaduwvorming of verschillende hellingshoeken op het dak. Bij een standaard stringomvormer bepaalt het slechts functionerende paneel de totale opbrengst van het zonnepanelensysteem. Als er schaduw valt op één paneel, beïnvloedt dit de werking van het hele systeem. Dit is vergelijkbaar met ouderwetse kerstverlichting waarbij 1 kapot lampje ervoor zorgt dat de andere lampjes het ook niet meer doen. In deze gevallen is het handig om te kiezen voor een micro-omvormer of power optimizer. Met micro-omvormers wordt er per paneel achter het paneel een omvormer geplaatst. Een andere optie is een centrale omvormer met power optimizers achter elk paneel. De gelijkstroom wordt dan, net als bij stringomvormers, pas omgezet naar wisselstroom bij een centrale omvormer. De power optimizers maximaliseren de opbrengst per paneel. Een ander voordeel van deze oplossing is dat de opbrengst per paneel kan worden gemonitord.

Meestal niet. Wel kan er een omgevingsvergunning voor bouwen nodig zijn, bijvoorbeeld als de panelen bij een schuin dak te veel uitsteken of bij een plat dak te dicht bij de dakrand staan. Of het plaatsen van zonnepanelen in uw geval vergunningvrij is, kunt u checken via het Omgevingsloket of navragen bij uw gemeente. Woont u in een monument? Dan heeft u een vergunning nodig voor het aanbrengen van zonnepanelen. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.