coverrabo.jpg

Krijg advies van een onafhankelijke energieambassadeur

Elk huis is anders. Wil je graag energiebesparende maatregelen nemen maar weet je niet goed wat de beste opties zijn voor jouw woning? Maak een afspraak met de onafhankelijke energieambassadeurs van de lokale energiecoöperaties in West-Brabant. Zo ben je verzekerd van goede begeleiding in het verduurzamen van je woning.

 
 

 Krijg vrijblijvend onafhankelijk advies

 

 Hulp bij het aanvragen van offertes

 

 Eén vast aanspreekpunt

 

 

Ontvang persoonlijke begeleiding van een energieadviseur

Fam. Wildschut.png

"Erg fijn om een energieambassadeur over de vloer te krijgen. We hebben op ons gemak aan de keukentafel doorgenomen wat voor onze woning interessante duurzame maatregelen zijn. We zijn nu van plan om als eerste onze vloer beter te gaan isoleren."

Familie Schoonbeek

Een onafhankelijk energieadvies: Hoe werkt het?

 

Stap 1: meld je aan

Na je aanmelding wordt je teruggebeld door een energieambassadeur van de lokale energiecooperatie bij jou in de buurt om een afspraak in te plannen. De energieambassadeur komt bij je thuis langs om samen door de woning te lopen.

Stap 2: advies op maat

De energieambassadeur komt bij jou thuis langs voor een woning opname. Hij/zij adviseert je over de mogelijkheden in jouw woning om energie te besparen of duurzaam op te wekken. In sommige gevallen kunnen ze ook een infraroodscan van de woning maken om te kijken waar er warmte weglekt.

 

 

Stap 3: offertes opvragen

Als je daadwerkelijk aan de slag wilt dan helpt de ambassadeur je ook bij het aanvragen en vergelijken van offertes van lokale vakspecialisten.

 

 

 

 

Waarom een energieadvies?

EBR5.png

Eén contactpersoon Gemak staat voorop, met de onafhankelijke ambassadeur ondersteunen de lokale energiecoöperaties jou in het gehele proces van het verduurzamen van de woning: van adviesrapport tot offertevergelijking. Zo maak je zonder moeite de beste keuze.

Experts in duurzaamheid. Ons netwerk van energieambassadeurs heeft veel verstand van het verduurzamen van de woning. Weet je niet precies welke maatregel het meest geschikt is? De adviseur geeft jou advies op maat.

Vast aanspreekpunt in het hele proces Door je woning te verduurzamen bespaar jij op je energierekening. Via het Regionaal Energieloket kan je offertes aanvragen bij lokale vakspecialisten. Kies je voor een Garantiebedrijf dan ben je verzekerd van een goede afronding van je klus. 


Veelgestelde vragen

Een ambasssadeur wijst je op de verborgen schatten van je woning. Veel woningeigenaren weten niet of het beter is om de spouwmuur te isoleren of dat er beter zonnepanelen op het dak kunnen worden gelegd. De ambassadeur van de energie coöperatie helpt je hierin de juiste keus te maken. Ook kan hij je helpen om de juiste bedrijven te vinden voor een prijsopgave en vervolgens de juiste offerte te kiezen.

De energieambassadeurs zijn vrijwilligers en ambassadeurs van duurzaamheid. Een adviesgesprek is daarom gratis voor woningeigenaren. Zij doen dit werk om de energietransitie in Nederland op gang te brengen. Het adviseren van woningeigenaren is erg belangrijk omdat een flink aandeel van onze CO2 uitstoot afkomstig is van de gebouwde omgeving.

De ambassadeurs hebben veel verstand van het verduurzamen van de woning. Ze kunnen u helpen met het adviseren van de kansen in uw woning. Ze kunnen u ook bijstaan in het aanvragen van offertes bij lokale bedrijven. Het is wel belangrijk om te vermelden dat het geen gecertificeerde professionals zijn. Heeft u behoefte aan een betaald bouwkundig of energetisch advies van een professioneel dan kan dat natuurlijk ook altijd. Dat kost ongeveer €150 tot €350, afhankelijk van je exacte wensen.

Over ons

Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, het bespaart ook flink in je maandelijkse lasten. Als lokale energie coöperaties proberen wij bewoners in West-Brabant te helpen met het verduurzamen van het huis. Wij zetten ons in voor schone, betaalbare en duurzame energie. Wil jij je ook inzetten voor een schoner klimaat? Neem dan contact met ons op!

Vragen? Mail vragen@regionaalenergieloket.nl

 

regionaalenergieloket_groot.png

In samenwerking met:

      

 

 image.png