coverrabo.jpg

Krijg advies van een onafhankelijke energieambassadeur

Elk huis is anders. Wil je graag energiebesparende maatregelen nemen maar weet je niet goed wat de beste opties zijn voor jouw woning? Maak een afspraak met de onafhankelijke energieambassadeurs van de lokale energiecoöperaties in West-Brabant. Zo ben je verzekerd van goede begeleiding in het verduurzamen van je woning.

 
 

 Krijg vrijblijvend onafhankelijk advies

 

 Hulp bij het aanvragen van offertes

 

 Eén vast aanspreekpunt

 

 

Ontvang persoonlijke begeleiding van een energieadviseur

Fam. Wildschut.png

"Erg fijn om een energieambassadeur over de vloer te krijgen. We hebben op ons gemak aan de keukentafel doorgenomen wat voor onze woning interessante duurzame maatregelen zijn. We zijn nu van plan om als eerste onze vloer beter te gaan isoleren."

Familie Schoonbeek

Een onafhankelijk energieadvies: Hoe werkt het?

 

Stap 1: meld je aan

Na je aanmelding wordt je teruggebeld door een energieambassadeur van de lokale energiecooperatie bij jou in de buurt om een afspraak in te plannen. De energieambassadeur komt bij je thuis langs om samen door de woning te lopen.

Stap 2: advies op maat

De energieambassadeur komt bij jou thuis langs voor een woning opname. Hij/zij adviseert je over de mogelijkheden in jouw woning om energie te besparen of duurzaam op te wekken. In sommige gevallen kunnen ze ook een infraroodscan van de woning maken om te kijken waar er warmte weglekt.

 

 

Stap 3: offertes opvragen

Als je daadwerkelijk aan de slag wilt dan helpt de ambassadeur je ook bij het aanvragen en vergelijken van offertes van lokale vakspecialisten.

 

 

 

 

Waarom een energieadvies?

EBR5.png

Eén contactpersoon Gemak staat voorop, met de onafhankelijke ambassadeur ondersteunen de lokale energiecoöperaties jou in het gehele proces van het verduurzamen van de woning: van adviesrapport tot offertevergelijking. Zo maak je zonder moeite de beste keuze.

Experts in duurzaamheid. Ons netwerk van energieambassadeurs heeft veel verstand van het verduurzamen van de woning. Weet je niet precies welke maatregel het meest geschikt is? De adviseur geeft jou advies op maat.

Vast aanspreekpunt in het hele proces Door je woning te verduurzamen bespaar jij op je energierekening. Via het Regionaal Energieloket kan je offertes aanvragen bij lokale vakspecialisten. Kies je voor een Garantiebedrijf dan ben je verzekerd van een goede afronding van je klus. 


Veelgestelde vragen

Met een energieambassadeur krijgt u een enthousiaste vrijwilliger thuis op bezoek. De energieambassadeur helpt u op weg met de eerste stappen bij het verduurzamen van uw woning. De energieambassadeur geeft handige tips over het besparen van energie (zowel electra als gas) en helpt bij uw volgende stap. Een volgende stap kan zijn een professioneel bouwkundig of installatietechnisch advies of het aanvragen van een offerte voor een bepaalde maatregel.

Een adviesgesprek is gratis voor woningeigenaren: de energieambassadeurs zijn vrijwilligers en ambassadeurs van duurzaamheid. Het kan zijn dat de energieambassadeur een vrijwilligersvergoeding ontvangt van de gemeente.

Een energieambassadeur kan u helpen met het identificeren van kansen in uw woning. Hij of zij brengt structuur aan in alle mogelijkheden en opties voor het verduurzamen van uw woning. Stel u heeft een vraag over een warmtepomp, dan kan de energieambassadeur vertellen dat het belangrijk is om - in het geval van een oudere woning - eerst goed te isoleren. Het is wel belangrijk om te vermelden dat energieambassadeur geen gecertificeerde professionals zijn. Vraagt voor een grondige beoordeling van uw situatie altijd een erkende adviseur of installateur. De energieambassadeur kan u daar via het energieloket aan helpen.

Over ons

Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, het bespaart ook flink in je maandelijkse lasten. Als lokale energie coöperaties proberen wij bewoners in West-Brabant te helpen met het verduurzamen van het huis. Wij zetten ons in voor schone, betaalbare en duurzame energie. Wil jij je ook inzetten voor een schoner klimaat? Neem dan contact met ons op!

Vragen? Mail vragen@regionaalenergieloket.nl

 

regionaalenergieloket_groot.png

In samenwerking met:

      

 

 image.png