GROEPSAANKOOP ZONNEPANELEN

GEMEENTE LOCHEM

Samen profiteren van zonne-energie!

De groepsaankoop zonnepanelen wordt georganiseerd door gemeente Lochem in samenwerking met het Regionaal Energieloket. 

Via deze actie kunt u als woningeigenaar voordelig zonnepanelen aanschaffen. Ervaar zelf de voordelen van de actie en meld u vrijblijvend aan. De voordelen op een rij: 

check (Milieu)besparing
check Scherpere prijs 
check Persoonlijke offerte
check Betrouwbare vakspecialist

 

Inschrijven is niet langer mogelijk

arrowpink-1

Waar bestaat het aanbod uit?

zonnepaneel_zwart

Een volledig verzorgde zonnepanelen installatie

check  Zonnepanelen

check  Omvormer

check  Optimizers

check  Montagemateriaal

check  Volledige aansluiting

check  Product- en installatiegarantie

Download informatiepakket en prijzen
group
In 2018 schreven ruim 5.800 wonineigenaren
zich in voor onze groepsaankopen!
reviewjop-01

star star star star 9 / 10

"Vakkundig en hoogopgeleid personeel die uitermate nauwkeurig werk hebben afgeleverd. Informatievoorziening in het voortraject was uitgebreid en nauwkeurig. Vakmensen met duidelijk kennis van zaken. Geeft vertrouwen! Deze groepsaankoop heeft mij over de streep getrokken.

 

Familie Ten Bos | Groepsaankoop Ronde Venen

Zonnepanelen op uw dak in 4 stappen

megaphone
 
1. Inschrijven 
U kunt zich nu inschrijven via de roze knop rechtsboven op deze website. Let op: vol = vol! 
calendar2
 
2. Telefonisch adviesgesprek

U ontvangt een bevestigingsmail en plant zelf een telefonisch adviesgesprek in met een adviseur van Dutch Solar Systems op een moment dat het u goed uitkomt.

clipboard3
 
3. Persoonlijke offerte

Op basis van het adviesgesprek ontvangt u een persoonlijke offerte. U beslist of u opdracht geeft tot uitvoering. 

tools
 
4. Uitvoering

U plant samen met de installateur een dag in waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd. Dit duurt gemiddeld 1 dag.

Zien we u ook op de informatieavond?

Op de informatieavond hoort u meer over de actie en is er gelegenheid om vragen te stellen. Ook de gemeente en de installateur zullen aanwezig zijn. Hieronder kunt u zich inschrijven voor één van de bewonersavonden.

calendar2  Informatieavond 1

28 maart | 19:30 – 21:00 | Gemeentehuis, Hanzeweg 8, Lochem

Meld u hier aan voor de informatieavond

calendar2  Informatieavond 2

9 april | 19:30 – 21:00 | Protestantse Kerk, Hoofdstraat 27, Gorssel

Meld u hier aan voor de informatieavond

2017-05-24-PHOTO-00012803

Veelgestelde vragen

Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke organisatie die in samenwerking met de gemeente woningeigenaren helpt met het verduurzamen van de woning. De groepsaankoop zonnepanelen wordt georganiseerd door het Regionaal Energieloket in samenwerking met de gemeente. Via deze actie kunt u als woningeigenaar slim en eenvoudig zonnepanelen aanschaffen.

Via deze website kunt u zich aanmelden voor de actie. U ontvangt van ons een e-mail met inschrijvingsbevestiging en een uitleg van hoe u een woningopname inplant. De installateur komt op het afgesproken moment vrijblijvend bij u thuis langs. Op basis van de woningopname en uw voorkeuren ontvangt u een persoonlijke offerte en beslist u of u tot aanschaf over gaat.

Ja, dat kan. Tijdens de bewonersavond kunt u al uw vragen stellen aan de organisatie en het bedrijf. Wij raden u daarom sterk aan om aanwezig te zijn. Mocht u toch niet kunnen komen, leest u dan in ieder geval het informatiepakket grondig door. Heeft u naar aanleiding daarvan vragen? Belt u ons dan gerust op 088 525 4110. We helpen u graag verder.

Installateurs uit de regio hebben een aanbod ingediend bij het Regionaal Energieloket. Onafhankelijke specialisten van het Regionaal Energieloket hebben deze beoordeeld aan de hand van een aantal criteria en het beste aanbod voor u geselecteerd. Dit is niet noodzakelijk het goedkoopste aanbod. Wij zoeken namelijk altijd naar een hoogwaardig aanbod met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Zonnepanelen werken het beste als ze richting het zuiden zijn geplaatst onder een hellingshoek van 36 graden. Desondanks krijgt u ongeveer hetzelfde rendement met een dak dat ruwweg tussen het zuidoosten en zuidwesten staat en een helling heeft van 20 – 60 graden. De opbrengst is dan nog steeds minimaal 90% in vergelijking met een zonnepaneel op het zuiden. Zonnepanelen kunnen zowel op platte als schuine daken geplaatst worden.

Gemiddeld genomen verdienen zonnepanelen zichzelf binnen 6-8 jaar terug. Aangezien zonnepanelen minimaal 25 jaar meegaan, profiteert u daarna nog ruim 15 jaar van gratis energie.

Er zijn op dit moment geen landelijke subsidies voor zonnepanelen. De reden hiervoor is dat zonnepanelen al een geruime ook zonder subsidies een aantrekkelijke investering zijn. U kunt nog wel de 21% BTW die u betaalt over de investering terugvragen bij de Belastingdienst. In dit artikel leest u hoe u dit doet. Daarnaast is er op dit moment een salderingsregeling voor eigenaren van zonnepanelen. Met deze regeling wordt de stroom die u zelf opwekt met uw zonnepanelen (en teruglevert aan het elektriciteitsnet) verrekend met de stroom die u afneemt van uw energieleverancier. Deze salderingsregeling zal echter worden aangepast. Wanneer dit precies gebeurt en wat er voor in de plaats komt is nog onduidelijk. De salderingregeling blijft in ieder geval bestaan in de huidige vorm tot 2023. Waarschijnlijk wordt er na 2022 een terugleversubsidie geïntroduceerd. Dit is een vergoeding voor de stroom die aan het elektriciteitsnet is teruggeleverd. In dat scenario ontvangt u geld voor elke kWh die uw zonnepanelen opwekken en u niet zelf gebruikt maar terug levert aan het net.

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Deze moet worden omgezet naar wisselstroom die u uit het stopcontact haalt. De omvormer zet de gelijkstroom om naar bruikbare wisselstroom.

Deze omvormers bieden uitkomst in het geval van schaduwvorming of verschillende hellingshoeken op het dak. Bij een standaard stringomvormer bepaalt het slechts functionerende paneel de totale opbrengst van het zonnepanelensysteem. Als er schaduw valt op één paneel, beïnvloedt dit de werking van het hele systeem. Dit is vergelijkbaar met ouderwetse kerstverlichting waarbij 1 kapot lampje ervoor zorgt dat de andere lampjes het ook niet meer doen. In deze gevallen is het handig om te kiezen voor een micro-omvormer of power optimizer. Met micro-omvormers wordt er per paneel achter het paneel een omvormer geplaatst. Een andere optie is een centrale omvormer met power optimizers achter elk paneel. De gelijkstroom wordt dan, net als bij stringomvormers, pas omgezet naar wisselstroom bij een centrale omvormer. De power optimizers maximaliseren de opbrengst per paneel. Een ander voordeel van deze oplossing is dat de opbrengst per paneel kan worden gemonitord.

Meestal niet. Wel kan er een omgevingsvergunning voor bouwen nodig zijn, bijvoorbeeld als de panelen bij een schuin dak te veel uitsteken of bij een plat dak te dicht bij de dakrand staan. Of het plaatsen van zonnepanelen in uw geval vergunningvrij is, kunt u checken via het Omgevingsloket of navragen bij uw gemeente. Woont u in een monument? Dan heeft u een vergunning nodig voor het aanbrengen van zonnepanelen. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.

Andere vraag? Neem gerust contact op

Wij helpen u graag verder. Onze klantenservice en technische specialisten staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

U kunt de klantenservice van het Regionaal Energieloket bereiken via:

088 525 4110 ma-vr: 9-17:30u (lokaal tarief)
vragen@regionaalenergieloket.nl

Team (2)