Zonnepanelen Actie

Gemeente Amstelveen

Samen profiteren van zonne-energie!

De zonnepanelenactie in Amstelveen wordt georganiseerd door het Regionaal Energieloket in samenwerking met de gemeente. Via de actie kunt u als woningeigenaar voordelig zonnepanelen aanschaffen. Hieronder leest u alles over de actie.

De voordelen van de actie op een rij: 

check (Milieu)besparingstartpagina Gemeente Amstelveen
check Scherpere prijs 

check Persoonlijke offerte
check Betrouwbaar installatiebedrijf

De zonnepanelenactie is gesloten.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het Regionaal Energieloket via vragen@regionaalenergieloket.nl of 088 525 41 10. 

 

 

Waar bestaat het aanbod uit?

zonnepaneel_zwart

Een volledig verzorgde zonnepanelen installatie geleverd door SolarProf

check  Zonnepanelen

check  Omvormer

check  Optimizers

check  Montagemateriaal

check  Volledige aansluiting

check  Product- en installatiegarantie

Download informatiepakket en prijzen
group
In 2018 schreven ruim 5.800 wonineigenaren
zich in voor onze groepsaankopen!
Gratis en vrijblijvend aanmelden
reviewjop-01

star star star star 9 / 10

"Professionele en vriendelijke adviseur voor wie geen vraag teveel was. En kritisch waren wij! Maakte een eerlijke en betrouwbare indruk. We hadden er zodanig vertrouwen in dat we een aanvraag voor installatie van zonnepanelen bij de firma hebben ondertekend. De groepsaankoop heeft ons over de streep getrokken.

Familie Wolven | Groepsaankoop Amstelveen Zuid

Zonnepanelen op uw dak in 4 stappen

megaphone
 
1. Vrijblijvend Inschrijven 
U kunt zich nog tot 31 december.
calendar2
 
2. Woningopname

Na aanmelding ontvangt u per email een bevestiging. Via de link in die email kunt u een woningopname inplannen.

clipboard3
 
3. Persoonlijke offerte

Na de woningopname maakt de adviseur een persoonlijke offerte. U beslist zelf of u overgaat tot uitvoering. 

tools
 
4. Uitvoering

U plant samen met de installateur een dag waarop de zonnepanelen worden geplaatst. Dit duurt gemiddeld 1 dag.

Afgelopen informatieavonden

calender2Informatieavond 1

11 september | 19:30 - 21:00 | ANNA Amstelveen, Amsterdamseweg 22

calender2Informatieavond 2

18 september | 19:30 - 21:00 | ANNA Amstelveen, Amsterdamseweg 22

 

 

Foto bewonersavond

Veelgestelde vragen

Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke organisatie die in samenwerking met de gemeente woningeigenaren helpt met het verduurzamen van de woning. De groepsaankoop zonnepanelen wordt georganiseerd door het Regionaal Energieloket in samenwerking met de gemeente. Via deze actie kunt u als woningeigenaar slim en eenvoudig zonnepanelen aanschaffen.

Via deze website kunt u zich aanmelden voor de actie. U ontvangt van ons een e-mail met inschrijvingsbevestiging en een uitleg van hoe u een woningopname inplant. De installateur komt op het afgesproken moment vrijblijvend bij u thuis langs. Op basis van de woningopname en uw voorkeuren ontvangt u een persoonlijke offerte en beslist u of u tot aanschaf over gaat.

Ja, dat kan. Tijdens de bewonersavond kunt u al uw vragen stellen aan de organisatie en het bedrijf. Wij raden u daarom sterk aan om aanwezig te zijn. Mocht u toch niet kunnen komen, leest u dan in ieder geval het informatiepakket grondig door. Heeft u naar aanleiding daarvan vragen? Belt u ons dan gerust op 088 525 4110. We helpen u graag verder.

Installateurs uit de regio hebben een aanbod ingediend bij het Regionaal Energieloket. Onafhankelijke specialisten van het Regionaal Energieloket hebben deze beoordeeld aan de hand van een aantal criteria en het beste aanbod voor u geselecteerd. Dit is niet noodzakelijk het goedkoopste aanbod. Wij zoeken namelijk altijd naar een hoogwaardig aanbod met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Zonnepanelen werken het beste als ze richting het zuiden zijn geplaatst onder een hellingshoek van 36 graden. Desondanks krijgt u ongeveer hetzelfde rendement met een dak dat ruwweg tussen het zuidoosten en zuidwesten staat en een helling heeft van 20 – 60 graden. De opbrengst is dan nog steeds minimaal 90% in vergelijking met een zonnepaneel op het zuiden. Zonnepanelen kunnen zowel op platte als schuine daken geplaatst worden.

Gemiddeld genomen verdienen zonnepanelen zichzelf binnen 6-8 jaar terug. Aangezien zonnepanelen minimaal 25 jaar meegaan, profiteert u daarna nog ruim 15 jaar van gratis energie.

Er zijn op dit moment geen landelijke subsidies voor zonnepanelen. De reden hiervoor is dat zonnepanelen al een geruime ook zonder subsidies een aantrekkelijke investering zijn. U kunt nog wel de 21% BTW die u betaalt over de investering terugvragen bij de Belastingdienst. In dit artikel leest u hoe u dit doet. Daarnaast is er op dit moment een salderingsregeling voor eigenaren van zonnepanelen. Met deze regeling wordt de stroom die u zelf opwekt met uw zonnepanelen (en teruglevert aan het elektriciteitsnet) verrekend met de stroom die u afneemt van uw energieleverancier. Deze salderingsregeling zal echter worden aangepast. Wanneer dit precies gebeurt en wat er voor in de plaats komt is nog onduidelijk. De salderingregeling blijft in ieder geval bestaan in de huidige vorm tot 2023. Waarschijnlijk wordt er na 2022 een terugleversubsidie geïntroduceerd. Dit is een vergoeding voor de stroom die aan het elektriciteitsnet is teruggeleverd. In dat scenario ontvangt u geld voor elke kWh die uw zonnepanelen opwekken en u niet zelf gebruikt maar terug levert aan het net.

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Deze moet worden omgezet naar wisselstroom die u uit het stopcontact haalt. De omvormer zet de gelijkstroom om naar bruikbare wisselstroom.

Deze omvormers bieden uitkomst in het geval van schaduwvorming of verschillende hellingshoeken op het dak. Bij een standaard stringomvormer bepaalt het slechts functionerende paneel de totale opbrengst van het zonnepanelensysteem. Als er schaduw valt op één paneel, beïnvloedt dit de werking van het hele systeem. Dit is vergelijkbaar met ouderwetse kerstverlichting waarbij 1 kapot lampje ervoor zorgt dat de andere lampjes het ook niet meer doen. In deze gevallen is het handig om te kiezen voor een micro-omvormer of power optimizer. Met micro-omvormers wordt er per paneel achter het paneel een omvormer geplaatst. Een andere optie is een centrale omvormer met power optimizers achter elk paneel. De gelijkstroom wordt dan, net als bij stringomvormers, pas omgezet naar wisselstroom bij een centrale omvormer. De power optimizers maximaliseren de opbrengst per paneel. Een ander voordeel van deze oplossing is dat de opbrengst per paneel kan worden gemonitord.

Meestal niet. Wel kan er een omgevingsvergunning voor bouwen nodig zijn, bijvoorbeeld als de panelen bij een schuin dak te veel uitsteken of bij een plat dak te dicht bij de dakrand staan. Of het plaatsen van zonnepanelen in uw geval vergunningvrij is, kunt u checken via het Omgevingsloket of navragen bij uw gemeente. Woont u in een monument? Dan heeft u een vergunning nodig voor het aanbrengen van zonnepanelen. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.

Mede mogelijk gemaakt door:

PNH_RGB_pos

Andere vraag? Neem gerust contact op

Wij helpen u graag verder. Onze klantenservice en technische specialisten staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

U kunt de klantenservice van het Regionaal Energieloket bereiken via:

088 525 4110 ma-vr: 9-17:30u (lokaal tarief)
vragen@regionaalenergieloket.nl

Team (2)